Artiklar | Glasögon

Så väljer du rätt glasögonbågar för din ansiktsform

Välkomna! Vi vet alla att valet av glasögon kan vara mycket mer komplicerat än det ser ut till. Det sätt vi väljer våra glasögon kan drastiskt förbättra vår fysiska framtoning och ge oss självförtroendet att visa upp vår personliga stil. Din ansiktsform är en av de mest avgörande faktorerna när det gäller att välja de bästa glasögonen för dig. I den här artikeln diskuterar vi hur du kan välja rätt glasögonbågar för din ansiktsform.

Vad är din ansiktsform?

För att börja med behöver du identifiera din ansiktsform. Det finns huvudsakligen sex ansiktsformer: oval, rund, fyrkantig, rektangulär, hjärtformad och diamantformad. Titta i spegeln och analysera vilken form du har. Var inte orolig om du inte kan bestämma dig, det är ganska normalt och det är också skälet till att vi är här för att hjälpa dig!

Glasögonbågar för ovala ansikten

Om du har ett ovalt ansikte så är du tur, detta är den mest balanserade ansiktsformen. De flesta glasögonbågar kommer att passa dig. Men du kommer att se bäst ut i glasögon som är lika breda eller bredare än den bredaste delen av ditt ansikte.

Glasögonbågar för runda ansikten

Har du ett runt ansikte, fundera på att anskaffa rektangulära eller kvadratiska bågar. Dessa kommer att ge ditt ansikte lite mer struktur och balans. Långsmala bågar kan också vara ett bra val eftersom de kommer att förlänga ditt ansikte och göra det smalare.

Glasögonbågar för fyrkantiga ansikten

Har du ett fyrkantigt ansikte, överväga runda eller ovala bågar. Dessa typer av bågar kommer att mjuka upp dina skarpa vinklar och göra ditt ansikte mer proportionellt.

Glasögonbågar för rektangulära ansikten

Om du har ett rektangulärt ansikte, kommer dekorerade bågar att lägga till bredden på ditt ansikte och göra det mindre långt. Prova att bära stora runda glasögon för bästa resultat.

Glasögonbågar för hjärtformade ansikten

För personer med ett hjärtformat ansikte, är det bästa att välja bågar som är bredare nedtill. Detta kommer att hjälpa till att balansera ditt ansikte och kommer att förhindra att ditt ansikte ser toppigt ut.

Glasögonbågar för diamantformade ansikten

Om du har ett diamantformat ansikte kommer du att se bäst ut i ovala och fyrkantiga bågar. Dessa bågar kommer att lägga till bredden till den övre delen av ditt ansikte och ge den ett mer proportionerligt utseende.

Slutgiltiga tips

Kom ihåg att dessa bara är allmänna riktlinjer och att det viktigaste är att du känner dig bekväm i dina glasögon. Det är också viktigt att prova olika stilar och färger. Du kanske upptäcker att du gillar något oväntat! Lycka till med ditt val!

Vanliga frågor

Hur vet jag vilken ansiktsform jag har?

Att bestämma sin ansiktsform kan vara svårt för vissa människor. Ett enkelt sätt är att titta i spegeln och använda ett läppstift eller markeringspenna för att markera konturerna av ansiktet. Du kan också be en vän eller familjemedlem hjälpa dig att avgöra vilken form du har.

Är det viktigt att välja glasögonbågar som matchar min ansiktsform?

Ja, valet av glasögonbågar som passar din ansiktsform kan verkligen förbättra ditt utseende och ge dig en mer balanserad och proportionell framtoning. Det är dock inte ett absolut måste. Det viktigaste är att du känner dig bekväm i de bågar du väljer.

Kan jag prova olika glasögonbågar innan jag bestämmer mig?

Absolut! Det är alltid en bra idé att prova olika stilar och färger innan du fattar beslut. Besök en optiker eller glasögonbutik där du kan prova olika bågar och få råd från experter.

Bör jag ta hänsyn till min hudton när jag väljer glasögonbågar?

Ja, din hudton kan påverka vilka färger som ser bäst ut på dig. Om du har en varm hudton kan bruna, guldiga eller röda bågar vara ett bra val. För personer med en kall hudton kan silverfärgade, svarta eller blåa bågar vara mer passande. Det finns dock inga strikta regler och det viktigaste är att du gillar hur bågarna ser ut på dig.

Är det nödvändigt att ta hänsyn till min hårfärg när jag väljer glasögonbågar?

Det kan vara en bra idé att tänka på din hårfärg när du väljer glasögonbågar. Mörkare hårfärger kan se bra ut i bågar som är neutrala eller kontrasterande. För personer med blont eller ljust hår kan färgglada eller ljusa bågar ge ett intressant utseende. Var inte rädd för att experimentera och se vad som fungerar bäst för dig.

Vad ska jag göra om jag fortfarande är osäker på vilka glasögonbågar som passar mig?

Om du fortfarande är osäker på vad som passar dig bäst, prata med en optiker eller glasögonexpert. De kan ge dig råd och hjälpa dig att hitta de bästa bågarna för din ansiktsform och stil.

Lämna en kommentar