Optiker Lasik & Lasek Kontaktlinser Endagslinser Månadslinser Färgade Linser Toriska Linser Progressiva Linser

Smidiga endagslinser

Endagslinser Trivs man med sina glasögon men ogillar när de immar igen, eller känner obehag vid längre användande av kontaktlinser, då är endagslinserna det perfekta valet. Endagslinser är den billiga slit & släng varianten av kontaktlinser. Dessa är dock inte alltid de billigaste när man jämför priset per månad. Men det jämnar ut sig i det stora hela, då man så slipper linsvätskor och behållare samt oron över att tappa en lins som är dyr när man utför aktiviteter. Priset per lins är betydligt lägre för en endagslins, än vad det är för övriga linser. Tappar man en endagslins i skidbacken eller i simbassängen, då kostar det inte mycket att ersätta med en ny. Värre är det om man tappar en månadslins, eller en årslins då de är allt annat än billiga. Glasögon har blivit mer och mer populära, vilket också är ett skäl till att kunna variera sitt användande av kontaktlinser.

Endagslinser är ett bra och billigt komplement till glasögon när man vill ha ett aktivt liv med festande, resande och sportande. Det är heller inte alltid glasögon lämpar sig för bastubesök, matlagning eller bilkörning. Huvudsak är att endagslinser eller rättare sagt linser i allmänhet erbjuder obegränsat synfält samt mindre besvär med synen än glasögon. Endagslinser finns numera även för astigmatiker med lindriga besvär. Priset varierar efter mängden linser man köper, och ju billigare man vill komma undan, desto fler linser behöver man köpa.

Något som är viktigt att tänka på är att alla linser har ett bäst före datum och då ska man inte bunkra upp allt för mycket med endagslinser. Viktigt att tänka på att man alltid har extra linser nära tillhands och med sig när man är ute och reser. Det är inte alltid en endagslins håller 24 timmar då olika miljöer samt luftfuktigheter kan minska användningstiden avsevärt.